preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2019.

Ukupno: 301422
Ovaj mjesec: 4601
Danas: 151
Vijesti

Aktivni 2.THK razred na nastavi Kuharstva tijekom rujna

Tijekom mjeseca rujna učenici 2. razreda THK pod vodstvom nastavnice Ivane Pleša prisjetili su se na koji se način izrađuju salate od kuhanog i sirovog povrća te voćne salate kao i voćni deserti te smo u tu svrhu na nastavi Kuharstva izrađivali salate od kuhanog povrća  - Francusku salatu, Mimoza salatu, krumpirovu salatu i Waldorfsku salatu koja se izrađuje od svježeg voća i povrća (jabuka i celera), a začinjava umakom na bazi majoneze te smo je servirali u izdubljenoj jabuci. Od voćnih deserata pripremili smo svježe voće servirano na pladnju, voćnu salatu te kompote od jabuka i dunja. Kakvi su slasni umaci slijedili nakon salata te kako je izgledao sam proces izrade i konačan rezultat pročitajte i pogledajte u nastavku vijesti.  


Nakon salata krenuli smo s umacima i  vrstama umaka koje smo i prigotovili u školskom praktikumu pa smo u tu svrhu izradili osnovne svijetle umake Bešamel (mliječni umak) i  Veloute (baršunasti umak) te osnovne tamne umake Demi – glace (krepki umak) i Španjolski umak. Prigotovili smo i sastavljene umake od svijetlih umaka: umak  od vrhnja  i  Aurora umak. Od sastavljenih tamnih umaka pripremili smo Robertov umak i Madeira umak. Kao „dodatak“ umacima prigotovili smo šnicle od svinjskog karea, pileći file sa žara, njoke i krokete kao prilog koje su učenici sami izradili.    

                     


Izvor: Ivana Pleša

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antonio Čmelak   datum: 5. 10. 2022.

Informacije 2023./24.


Društvene mreže

   


Oglasna ploča

Vremenska lenta


e-Dnevnik


Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Tražilica

Katalog knjižnice


Dan škole 31.5.2021.

  

Kliknite na video i foto izložbu


CARNet vijesti




preskoči na navigaciju