preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2019.

Ukupno: 301413
Ovaj mjesec: 4594
Danas: 151
Vijesti

Proizvodnja jabučnog octa

Kako se u mjesecu listopadu obilježava svjetski Dan hrane i Dani jabuka tako je i vrijeme za proizvodnju jabučnog octa. Učenici 2. PG, 3. AGRO i 1. AGRO razreda s nastavnikom Mladenom Maroslavac i suradnikom u nastavi Hrvojem Job svoja teoretska i vježbama stečena znanja primjenjuju u proizvodnji jabučnog octa. Proces proizvodnje sastoji se od berbe, sortiranja, čišćenja, pranja tj. pripreme jabuka za preradu. Nakon toga slijedi mljevenje jabuka i cijeđenje jabučnog soka, fermentacija, pretakanje, filtriranje i punjenje boca, te etiketiranje. Cilj je stvoriti vještine u obavljanju pojedinih radnih operacija. Razviti poduzetnički duh kod učenika, različite poslovne ideje te steći naviku kulturnog ophođenja prilikom usluživanja. Slike možete vidjeti u nastavku.


 

 

 


Izvor: Mladen Maroslavac, prof.

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antonio Čmelak   datum: 21. 10. 2022.

Informacije 2023./24.


Društvene mreže

   


Oglasna ploča

Vremenska lenta


e-Dnevnik


Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Tražilica

Katalog knjižnice


Dan škole 31.5.2021.

  

Kliknite na video i foto izložbu


CARNet vijesti




preskoči na navigaciju